a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 

Drachenwand Klettersteig
Drachenwand 1060m – salzkammerguti hegyvidék

 

53 

KIINDULÓPONT St. Lorenz, a Drachenwand fogadó mellett kiépített parkoló

IDŐTARTAM 3-5 óra, a beszállás kb. 30 perc, a mászás csapattól függően 1,5-3 óra, lefelé 1-2 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG összesen 560m, ebből kiépített kb. 380m

NEHÉZSÉG C- igazából nehéz rész nem nagyon van az úton, itt-ott viszont kimondottan szellős.

MEGJEGYZÉS Remek útvonal ügyesebb gyerekekkel, haladóknak, profiknak is a remek látképi élmény miatt mindenképpen érdemes lenyomni. Gyerekek viszont feltétlenül lássanak előtte már egy-két utat, mert van ahol vaspöckökön kell nagy mélység fölött lépdelni.
A lefelé jövő gyalogút viszont borzasztó...

MEGKÖZELÍTÉS az A1-es sztrádán Mondsee lehajtóig megyünk, majd táblák szerint St.Lorenzbe, de a bazinagy sziklafal már messziről kalauzol bennünket.

FEKVÉSE keleti

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK: talán áprilistól talán novemberig. Májustól októberig gond nélkül.

Rövid erdei séta után, ahol táblákat követünk, két vaslétrával indul a steig. Rövidke harántolás után, miközben keresztezünk egy időszakos vízesést,  máris egy nagyobb pihenőre érünk. Ezt követően füves sziklákon araszolunk fölfelé, néhol egy-egy picivel nehezebb kapaszkodással. Az első technikásabb-nehezebb rész egy hasadék lesz, ahol végre egy kicsit tényleg dolgoznunk kell. Ezt követően jönnek az egyre látványosabb, kitettebb részek, mígnem egy sziklaablak utáni táblán megint egy kicsivel nehezebb lesz az út. Átlibbenünk majd a gerinc élén, és még egy erősebb felszökés vár ránk az útvonal vége előtt. A keresztnél eszméletlen panoráma fogad bennünket.

Ha elindulunk tovább az úton, jobbra picivel az út fölött nyílik a „Sárkánylyuk”, amin keresztül lelátunk a tóra. A gyalogösvény visszafelé, a kis emelkedő után néhol igen meredek, figyeljünk a gyerekekre, ha vannak velünk.

 

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

Ez a klettersteig NEM található meg HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" vagy "Osztrák Alpok 2 - Továbbra sem csak hegymászóknak"című könyvében!

 
   
 
   
 
© 2009 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor