a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
Bevezetés  Térkép  1  2  3  4  

Afrika kapuja. A Szahara kapuja. Egy másik világ kapuja.
   Hamisítatlan észak-afrikai hangulat vár itt ránk, bár az ország fejlettségi szintje talán közelebb áll Európához, mint Afrikához. A betonút simább, a víz tisztább, az ennivaló pedig jóval bőségesebb, mint Afrika más országaiban. De az illat, amit a levegőből beszippantunk már valódi afrikai.
   Marrakesh pedig, ahol jártam, igazi csemege. Közép Marokkó legnevezetesebb, leghíresebb, legígéretesebb városa mindenféle szempontból. Az óváros, a medina főtere, a Holtak tere minden este megtelik táncosokkal, mutatványosokkal, kígyóbűvölőkkel, zenészekkel, narancsfacsarókkal és a legkülönfélébb "szakácsművészekkel", akik a marokkói konyha remekeivel szórakoztatják a tömeget, Mert tömeg van. Hömpölyög a jónép a téren éjszakába nyúlóan, sikátorok és végtelen bazársorok között kifulladásig.
   És ha meguntuk a belváros látnivalóit, tehetünk egy remek túrát délkelet felé, Ouarzazate felé, ahol is útba ejthetjük Ait Benhadou-t, a világ egyik csodáját, a romos "vályog"erődítményt egy oázisban, a sivatag peremén.
   Az Atlasz-hegységről pedig még nem is beszéltem...

 
 
   
 
© 2008 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor