a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 

1894 m
Bevezetés   1  2  

Ha Magas-Tátra északi, Lenygyelországra eső területével szeretnénk megismerkedni, Zakopanéból célszerű megközelítenünk a területet.
A városból indulnak ugyanis a jelzett túrautak szinte minden lehetséges csúcsra és gerincre. Egyik kiváló célpontunk lehet, a közvetlenül a város fölé emelkedő, a szinte Zakopane jelképének is tekinthető fekvő óriás, a Giewont.

1894 méteres magasságával nem tartozik a legmagasabb csúcsok közé, de impozáns, megkapó  látványával mindenképpen csábító választás, ha egy közepes nehézségű, de csodálatos panorámával megáldott ormot szeretnénk meghódítani. A csúcs alatt közvetlenül még egy rövidke, lánccal biztosított útszakasszal is találkozunk, de ne ijedjen meg senki, normál besorolás szerint A-B-s nehézségűnek mondható, tehát külön biztosítás fölösleges hozzá.
 A túra 5 óra alatt kényelmesen teljesíthető, a szintkülönbség kb. 1000 méter.
A városból célszerű a Strazyska utca végi parkolóban hagyni autónkat, és a táblák és  jelzések szerint haladhatunk a csúcsig. Lefelé célszerű ugyanott jönni, ahol felmentünk (autónk miatt), bár lehetséges egy nagyobb körtúrával más útvonalon is visszajutni a városba.

 

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor